Primarul Baii Mari. Cristian Anghel.

Cetatenii il aleg ca primar. De 17 ani. Conteaza cum? De ce? Probabil ca 17 ani nu reprezinta nimic.

Azi, 18 martie 2010, presa anunta cu surle si trambite condamnarea la 2 ani si 6 luni de inchisoare, cu executare. A unui primar.

Ce reprezinta un primar? Dupa 20 de ani de “democratie”, oamenii inca asociaza conceptul de “primar”, “prefect”, “presedinte”, cu un fel de autoritate suprema, care taie si spanzura. Nu ca tanti de la posta n-ar taia si spanzura mai practic, sau angajatul de la politie. Doar ca ei sunt scutiti. Au scutire medicala, probabil, poate de aceea nu-i poti atinge. Nici macar cu degetul. Pe primar il poti atinge, ba chiar iti intinde mana pe strada si te saluta respectuos, oare acesta sa fie motivul pentru care il poti inhata si face ce vrei cu el?

Faptele sunt fapte, nu ca am putea noi, muritorii de rand, sa stim care sunt acelea, cine ne-ar da voie sa le stim? Ce putem intreba (pe cine?) este daca a destabiliza unul din factorii importanti care conduc o societate, fie si ea pe plan local, este mai important decat gasirea acului in carul cu fan. Este adevarat, suntem perseverenti, dorim aflarea adevarului cu orice pret, si daca Motoc nu intelege sa-si doneze capul in spiritul adevarului, putin haos, intr-o societate care si asa se misca dupa cum sufla vantul, n-are cum sa dauneze, nu? Daca tot am deschis cutia Pandorei, la ce bun s-o mai inchidem…